fbpx

Informatie

Gezellige kantine inrichting

Goede tips voor een gezellige kantine inrichting

Je ziet het nog vaak gebeuren, grote onpersoonlijke kantines waar je personeel veel tijd doorbrengt. Juist omdat de werknemers er zoveel tijd doorbrengen is het belangrijk dat ze zich er op hun gemak & thuis voelen.

Tip 1: Maak de kantine persoonlijk

De naam “bedrijfskantine” zegt het al. Het gaat om een ruimte in een bedrijf en een bedrijf verkoopt vaak dingen. Ik ga altijd opzoek naar iets waar ik het persoonlijk mee kan maken. Wat verkoopt het bedrijf? Wat bieden ze aan? Dit vertaal ik naar het interieur. Het product van dit bedrijf wat ik laatst heb gedaan zijn bloembollen. Toen ik een rondje liep door de schuur zag ik heel leuke houten kisten met het logo erop. Zo kwam ik op een idee. Ik heb het personeel gevraagd of ze alle kapotte houten kisten wilden bewaren. Zo hadden we na een paar weken genoeg kisten. Deze hebben we uit elkaar gehaald en hier hebben we in de kantine muren mee bekleed. Met als resultaat een echte Eye-cather van een muur als je binnenkomt. Zo staat het product echt centraal.

kantine accessoires
kantine lampen

Tip 2: Maak een gezellige open keuken met een bar

Een belangrijk onderdeel van de kantine inrichting vind ik een open keuken met een gezellige bar/tafel erbij waar iedereen een kopje koffie kan drinken. Doormiddel van een gezellige ontmoetingsplaats wordt contact maken met elkaar nog makkelijker. Op vrijdag einde van de middag wordt er vaak gezellig met het hele team een biertje of een wijntje gedronken. Meestal gebeurt dit allemaal in aparte groepen. Daarom heb ik ervoor gekozen een grote hoge tafel te laten maken met barkrukken. Wat er nu gebeurt is dat iedereen daar gaat zitten en staan en dit zorgt voor een extra gezellige sfeer in de kantine.

kantine inrichting
inrichten kantine

Tip 3: Zorg voor activiteiten

In de nieuwe kantine inrichting hebben we een pooltafel en een tafeltennistafel neergezet. In de pauzes wordt hier vaak gebruik van gemaakt. Het leuke hiervan is dat iedereen actief bezig is en niet heel de tijd zit en wat dus ook lekker gezond is. Doordat het team samen spelletjes speelt werken ze ook aan een goede onderlinge band. Als iedereen natuurlijk tegen zijn verlies kan;)   

inrichting kantine
interieurdesigner

Heb je nog vragen? Ik kom graag met je in contact.

Contactformulier