fbpx

interieur inspiratie

Van tegelvloer naar gietvloer

Van scheurende tegelvloer naar strakke gietvloer

Van den Bos Flowerbulbs is gespecialiseerd in lelies, fresia’s en calla’s (witte aronskelken) voor professionele bloemen- en potplantentelers. Omdat de entree van het hoofdkantoor niet meer representatief was kreeg ik de  vraag de entree te restylen.

Voordat we aan de verbouwing begonnen lag er een hele oude tegelvloer in de entree. We hebben in eerste instantie gekeken naar vinyl vloeren, maar die kwamen de uitstraling niet ten goede. De aannemer waar ik mee samenwerk, wees me op de mogelijkheden van een gietvloer. We nodigden applicateur COAT-it uit en die raadde ons – op basis van zijn eigen positieve ervaringen aan om voor gietvloer te kiezen.

Ik bezocht de showroom van EPI Experience en nam materiaal- en kleurstalen mee.  We hebben gekozen voor de EPI Autumn blend. Dankzij het vele daglicht in de hal komt de warme uitstraling van deze kleur heel goed tot haar recht.

Kleurvast en scheur overbruggend

De Superbase gietvloer moest worden aangebracht over de liggende tegel vloer die al behoorlijk wat scheuren vertoonde. Om te voorkomen dat er ook scheuren in de nieuwe vloer zouden ontstaan, koos ik voor EPI Membrane, een scheur overbruggende onderlaag. “De vloer is kleurvast en dankzij de extra onderlaag weet ik zeker dat Van den Bos Flowerbulbs nog jarenlang met deze vloer uit de voeten kan!” Bekijk hieronder de before en after foto’s. Deze vloer is ook erg mooi in een woning.

Before

After

tegelvloer
gietvloer

 

 

interieurdesigner

Heb je nog vragen? Ik kom graag met je in contact.

Contactformulier