fbpx

Interieur inspiratie 

Zwarte keuken

Een zwarte keuken, durf jij het aan?

Zwarte keukens, je ziet ze overal voorbijkomen in verschillende vormen en maten. Wil jij ook zwarte keuken maar twijfel je nog? Ik vertel je er meer over.

Zwart is een persoonlijke smaak maar kan zeker met elk interieur gecombineerd worden. Dit maakt zwart dan ook gelijk tijdloos.

Een zwarte keuken valt op zonder dat deze de aandacht opeist. Hij zorgt voor een luxe uitstraling en is echt een statement in je woning. Geen felle kleuren die na een paar jaar uit de mode zijn. Zwart is net als wit tijdloos, juist doordat deze overal mee gecombineerd kan worden. 

Is een hele zwarte keuken net iets te heftig voor je? Denk dan bijvoorbeeld aan een combinatie met hout of marmeren blad erop. Een zwarte keuken staat voor strak, modieus, modern en stijlvol.

Als je besluit om voor een zwarte keuken te gaan. Denk dan goed na over wat je met de vloer doet. Wat een mooie combinatie met de zwarte keuken is een licht houten vloer. Of een mooie visgraat vloer. Zo wordt het totaal plaatje niet te donker.

Wat ook erg leuk bij een zwarte keuken staat is een stenen wand ( brickwand) als je deze zelf niet in je huis hebt kun je altijd kiezen  voor een geprinte versie. Zie hieronder de foto’s

zwarte keuken
keuken zwart
donkere keuken

Keuken accessoires

Vroeger had een keuken vrijwel altijd bovenkastjes. Tegenwoordig zie je dit eigenlijk nooit meer. Maar wat doen we dan met die grote ruimte erboven? En hoe breng je kleur aan in een keuken? En kunnen er plantjes in mijn keuken staan? Ik geef je leuke tips om jouw keuken gezellig te maken en af te stijlen.

Wandplanken

Één van mijn favorieten in een boven plank en dan geen standaard plank maar een mooi robuust houten plank. Hier kan je eindeloos mee stijlen. Je kan er bijvoorbeeld je mooiste servies opzetten maar ook mooie kleurrijke potjes met planten erin. Wat ook heel handig is om eronder hakken te hangen waar je keukengerei op kan hangen zoals je garden of opscheplepels. Zorg er wel voor dat dit allemaal in één stijl is.

Broodplanken, snijplanken, en dienbladen

Je ziet ze tegenwoordig overal. De mooie grote planken waar je van alles mee kan doen. Meestal wordt hij na gebruik weer netjes opgeborgen maar waarom laat je hem niet gewoon staan? Schuin tegen de achterwand 1 of een paar tegen elkaar aan. Hout geeft veel sfeer zeker in een witte of zwarte keuken. Dus niet meer op bergen maar lekker laten staan. Scheelt ook weer opbergruimte 😉

 

interieurdesigner

Heb je nog vragen? Ik kom graag met je in contact.

Contactformulier