fbpx

Informatie

Budget kledingkast

Hoe maak je zelf een budget kledingkast?

Kledingkasten, Je hebt ze in allemaal verschillende materialen, kleuren en maten. Voor een huurhuis in Amsterdam had ik een leuke uitdaging. De bewoners wilde niet te veel geld uitgeven omdat ze hier maar tijdelijk gingen wonen maar ze wilde wel iets aparts.

Toen ik op een ochtend door het Amsterdamse bos aan het wandelen was met mijn oppashondje kwam ik op een idee. Ik zag verschillende maten takken liggen en nam er een paar mee. De twee grootste liet ik drogen. Nadat ze droog waren heb ik ze opgeschuurd zodat er stukken meer vanaf vielen.

Vervolgens een dik touw gekocht en 4 haken. De haken heb ik in het plafond geboord en daar het touw doorheen gedaan. Hier heb ik daarna de takken mee vast gemaakt. Een belangrijke tip als jij ook z’n kast gaat maken: probeer eerst even of de tak niet te dik is om er een kledinghangertje aan te hangen. Scheelt je een hoop werk als hij al hangt en vervolgens toch niet past;)

Nu was de kast perfect om dingen in op te hangen, maar niet al je kleding past erin. Een gedeelte om gevouwen kleding kwijt te kunnen moest er ook nog in. Dit hebben we bij Ikea in de koopjeshoek gevonden. De planken die je ziet op de foto rechts waren eerst keukenkastjes. Daar zie je nu helemaal niks meer van. Zo hadden we een plank voor €1,50 per stuk. Het enige wat nog miste was een ladekastje. Deze vonden we ook bij de Ikea voor €34,95.

Om de kast helemaal af te maken en wat meer sfeer aan te brengen hebben we een gordijn erachter gehangen. Op het ladekastje hebben we wat leuke vaasjes neergezet en op de bovenste plank kwamen de mooiste hakken te staan als pronk stuk.

Uiteindelijk hadden we een leuke originele kledingkast onder de €100,-

budget kledingkast
interieurdesigner

Heb je nog vragen? Ik kom graag met je in contact.

Contactformulier