fbpx

Interieurplankje

Krijg 3 tips voor een mooi interieurplankje


Een tijdje geleden plaatste ik een poll op Instagram en jullie stemden massaal op interieur plankjes. Dus hier is die dan… mijn blog over interieur plankjes. Persoonlijk ben ik gek op plankjes. Ik zou ook heel veel kunnen vertellen over foodplankjes want dat is echt mijn lievelings maar daar gaan we het nu even niet over hebben 😉

De basis

Hoe begin je met het decoreren van een plankje? Eerst kies je een plankje. Bijvoorbeeld een houten plank of een marmeren plank of een combinatie daarvan.  Hieronder zie je een paar voorbeelden van planken.

houten plank
stenen plank
interieurplankje

Accessoires kiezen

Vervolgens ga je accessoires uitzoeken. Wat ik zelf altijd doe is met verschillende hoogtes werken hierdoor krijg je een speels effect. Wat je bijvoorbeeld zou kunnen kiezen zijn kaarsen, plantjes, potjes, vaasjes.  

Aantallen

Een goede tip als je vazen wilt groeperen is om een oneven aantal neerzetten. Een even aantallen maakt het geheel oninteressant. Ga daarom voor: 3, 5 of bij een grote plank voor 7 vazen. Wat ik zo leuk vind aan een interieur plankje is dat je al je favoriete accessoires neer kunt zetten zonder dat het rommelig is. Dit komt doordat je alles groepeert en dus éénheid creëert.

Verschillende vormen

Tot slot mijn laatste tip om een saaie look te voorkomen. Gebruik verschillende vormen om met elkaar te combineren. Van een plantje tot aan een langwerpige kaars of leuke potjes in verschillende vormen en kleuren. Zo houd je het interessant.

interieurplank stylen
interieurplank woonkamer
interieurdesigner

Heb je nog vragen? Ik kom graag met je in contact.

Contactformulier